loading...
Selasa, 11 Oktober 2016

Kebenaran Imam Mahdi Vs Kebatilan Dajjal Disyiria

Isu sebenarnya yg berlaku di Syiria..Kedatangan Ulama'(Sheikh Muhammad Ali al-Sabuni Syiria) di UKM,menerangkn keadaan saudara kita di sana..Syeikh mengatakan ada 3 sebab negara Syiria lebih DIUTAMAKAN dari Palestina untuk jihad :

1)Beliau mengatakan keadaan di Syiria lebih buruk dari Palestina..Umat Islam telah ramai dibunuh dgn kejam..Bandingkan dgn Palestine,meskipun bertahun2 telah dijajah dizalimi, IBARAT kematian rakyat palastine 60 ribu org pad tempoh 60 tahun..Tapi di Syiria.. 60 ribu yg telah TERKORBAN dgn HANYA TEMPO 2 TAHUN kekejaman berlaku.. tapi itu baru yg diwar2kn.. yg ditulis.. tapi disebaliknya ada lagi kematian yg tidak diberitakan berpuluh2 ribu kematian..

http://cnmbvc.blogspot.com/2016/10/kebenaran-imam-mahdi-vs-kebatilan.html


2) Sebab telah keluarnya fatwa dari ulama-ulama seluruh dunia,mereka berdasarkn Quran dan Sunnah melihat keutamaan negara Syiria tu yg istimewa.. di mana bumi Syiria adalah bumi Dimasyh:tempat Nabi Isa akan turun nanti,Syam Syiria..dan Imam Mahdi mengikut dalil Al-Quran..


3) Jadi jihad di negara Syiria kerana bantu syiria ibarat bantu Palestine.. tapi isu di Syiria ramai org tak tahu berbanding dgn Palestina..di Syiria tidak dibenarkan diwar2kan segala mklumat,tiada media.. tidak benarkan bantuan masuk pun.


Kata sheikh," tiada satu pun masjid di syiria yg tidak dibom! ", masjid dihina.. orang Syiah mencabuli wanita ahli sunnah di dalam masjid.Di Syiria tiada Hospital untuk bantu orang Ahlu Sunnah.. jika mereka dibom,mereka dibiarkn macam begitu aja..hingga mati.si ibu tak bisa tolong dan akan rahsiakan kematian ahli keluarganya,jika tidak akan ditangkap dan dibunuh juga.. SYIAH buat kekejaman sebab syiah berpegang bahwa halal darah ahli sunnah wal jamaah.. mereka percaya jika dapat sembelih ahli sunnah,darahnya di bumi ini.. akan dapat bangkitkan ketua mereka nanti iaitu:al Masih ad Dajjal Laknatullah!!!

*jadi Ulama PESAN:mereka tak mau bantuan hanya duit sebab tak bisa bawa masuk di syiria,bukan hanya doa kita2 saja.. tapi beliau PESAN : sampaikanlah kepada yg lain.. ambil ilmu tentang negara Syiria,agar semua tahu dan bersatu..

*Beliau PESAN LAGI:Pilihlah PEMIMPIN yg Benar Yang Bawa ISLAM Untuk NEGARA.. karna pemimpin yg benar2 kepada Islam saja yg bisa prcaya.. yg lain tiada membawa kpd Islam yg sebenarnya..

Sementara itu Prof.Dr.Yusuf Qardhawi beberapa bulan lalu menyatakan seperti berikut. Prof. Dr. Yusuf Qardhawi berpandangan,mereka yg telah menunaikan ibadat haji dan umrah wajar bagi mereka menggunakan Uang tersebut untuk didermakan kepada saudara di Syria yg amat memerlukan Saat ini.Berdasarkan aulawiyat (keutamaan),menurut beliau situasi yg terdesak waktu ini di Syria dan di seluruh dunia menyaksikan umat Islam ditekan dan dizalimi memerlukan kepada keprihatinan dan pertolongan.Melainkan mereka yg buat pertama kali menunaikan ibadat haji kerana ia merupakan kefardhuan bagi setiap muslim sekali dalam seumur hidup.Menurut Syeikh Qardhawi, beberapa kaedah yang digariskan oleh Islam perlu dinilai iaitu :

Pertama:Allah tidak akan menerima amalan sunat hingga ditunaikan amalan fardhu.Contohnya, setiap mereka yg mengerjakan umrah tanpa mengeluarkan zakat sebagai contoh, maka umrahnya ditolak oleh Allah.Keutamaan mengeluarkan harta bagi mengerjakan umrah yakni perlu dibersihkan terlebih dahulu hartanya dengan kefardhuan zakat.

Kedua:Allah tidak akan menerima amalan sunat yang menjurus kepada perbuatan yg haram kerana menyelamatkan dosa dari yg haram perlu didahulukan berbanding memperoleh pahala dari amalan sunat.

Ketiga : Pintu kebaikan yg dikurniakan oleh Allah amat luas maka jangan disempitkannya kerana mereka yg mengerjakan haji secara berulang kali akan menutup peluang saudara Islam lain yg masih belum berkesempatan menunaikan ibadat ini.

Justeru,dua kesimpulan yg dibuat kepada mereka yg melakukan ibadat haji berulang kali :

1) Dapat menggunakan wang tersebut bagi membantu umat Islam yg kesusahan yg amat memerlukan bantuan.
2) Memberikan peluang kepada saudara Islam lain yg masih belum menunaikannya

Fakta

Selama tempo sekitar 70 tahun Zionis menjajah bumi Palestin,mereka telah membunuh sekitar 30 ribu umat Islam Palestin.Manakala rejim Syiah Nusairi (era Bashar) di Syria pula,dalam tempo 2 tahun saja telah membunuh lebih daripada 50 ribu umat Islam Syria.Jika dicampur jumlah mangsa tragedi Hama pada tahun 1982 (era Hafeez Asad) yg mengorbankan lebih 46 ribu umat Islam,maka jumlah keseluruhan umat Islam yg dibunuh Syiah di Syria ialah 96 ribu orang sejak tahun 1982 iaitu tempoh masa yg lebih singkat iaitu 30 tahun sahaja.Kesimpulannya Syiah membunuh ASWJA dengan purata 3200 orang setahun selama 30 tahun manakala yahudi zionis Israel membunuh ASWJA dengan purata 428 orang setahun selama 70 tahun.

Perkara yg perlu kita fikirkan untuk mengaitkan Israel, AS, Negara Syiah Iran, Iraq dan Syria

1.Penyerahan Bukit Golan kepada israel
2.Penyiaran empat rangkaian agama Iran dari stesen di Israel
3.Peranan Amerika menyerahkan Iraq kepada kepimpinan Syiah
4.Kaitan yahudi Israel dengan yahudi iran 70.000 yahudi Iran telah berpindah ke Israel selepas
kejayaan revolusi Islam di Iran.
5.Darah yahudi dalam tubuh ahmadinejad
6.Sejarah syiah menurut ASWJA-Hasil tipu daya oleh seorang yahudi yaman.Syiah diKetuai oleh Abdullah Ibnu Saba' seorang Yahudi dari San'a Yaman.
7.Lihat peta di bawah.Dengan penyerahan Iraq kepada pemerintahan Syiah bermakna tiga negara dikuasai syiah seolah-olah bercantum dalam peta.Jika benar andaian bahwa syiah adalah produksi yahudi Israel bermakna keempat-empat negara dajjal sudah bergabung (saling bersambung) berdasarkan kedudukan peta politik.
8.dan kaitan Syam sebagai lokasi perang akhir zaman dan lokasi turun nabi Isa di akhir zaman.
Baca Juga:Profil Abu lu'luah,Pahlawan Syiah Sebab Berhasil Membunuh Umar Bin Khattab

Walaupun Syam/Syria bukan tanah suci umat Islam seperti BaitulMuqadis namun ia adalah bumi ambiya di mana makam para ambiya seperti Nabi Nuh AS di Kerak dan makam nabi Sulaiman AS di Sarfah.Ingat yahudi ingat syiah:Amerika,Israel,Iran,Iraq,Syria,dan Lebanon sekutu.Memang haram jadah.Syiah Indonesia gimana?bila mereka berkembang,adakah ASWJA akan turut dimusuhi dan dibunuh? 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Kebenaran Imam Mahdi Vs Kebatilan Dajjal Disyiria

0 komentar:

Posting Komentar